PDA

查看完整版本 : TONY哥入来帮帮忙睇下我台机既配置过得去吗!!

凌凌漆
2005-04-27, 12:00 AM
CPU: P42.4A盒
主版: MSI 865PE
显卡: MSI 9550/128M
内存: KIMAX 256MDDR/*2
硬盘: 金钻120G
光驱: 三星16XDVD-RW

甘样既配置价钱大概系数4200蚊左右,不计显示器机箱电源.

Tony
2005-04-27, 01:32 AM
P4 A版是比较落后的CPU啊,而家一般流行P4 C或P4 E版了,你仲买A版.4200感觉贵左D,

风云
2005-04-27, 03:31 PM
有米呀!
都买Pentium4了
我一向都用的Celeron

bennykun
2005-04-27, 03:56 PM
CPU: P42.4A盒 (改用P4C比较理想!)
主版: MSI 865PE   无研究过好唔好!
显卡: MSI 9550/128M  (顶)
内存: KIMAX 256MDDR/*2 (强烈建议改用512内存)大了玩GAME才爽!
硬盘: 金钻120G    有必要用那么大硬盘吗?上当!不够才加啦!
光驱: 三星16XDVD-RW  不错啦只不过用SONY比较好D啦!
4200元左右你想以为可以飞嘛?用住先啦!

YUKI
2005-04-27, 06:31 PM
cpu:P42.4A 改为P42.4C或P43.0E
主板OK啦.不过华硕系一线大厂比较好喔
显卡可以
内存改为KM512DDR400啦
硬盘不必要甘大啦!!!!!!!!你要装好大野咩????????????
三星光驱16XDVD如果经济可以既都可以加上刻录的!!!
甘既配置都可以做专业设计罗!!呵呵!!仲系小型既服务器添!

凌凌漆
2005-04-27, 06:44 PM
呢台机既配置用左两个礼拜,感觉都几爽,我点知P4都有甘多只型号啊,A版都要1100蚊啦,E家既内存系512啦(两条256).120G既硬盘同80G既先差100几蚊.呢台机主要系执来玩魔兽世界.E家玩其它游戏就好爽,但系玩冰封王座玩玩下就突然被弹出,提示全部系鸡肠.睇吾明,玩其它游戏无试过甘既事,初时以为系只游戏无装好,删除左再装一样系甘,就算重新下载安装都系甘,如果话系主版我已经重新换左个新的.显卡又加装左把风扇散热.问题一样.请各位大佬帮帮忙究竟系乜事吖?

Tony
2005-04-28, 02:38 AM
就算是鸡肠,都要抄出来先可以帮你分析架.

pinkcat
2005-07-08, 03:11 PM
内存细左D啊嘛

F货
2005-08-02, 12:22 AM
呢台机既配置用左两个礼拜,感觉都几爽,我点知P4都有甘多只型号啊,A版都要1100蚊啦,E家既内存系512啦(两条256).120G既硬盘同80G既先差100几蚊.呢台机主要系执来玩魔兽世界.E家玩其它游戏就好爽,但系玩冰封王座玩玩下就突然被弹出,提示全部系鸡肠.睇吾明,玩其它游戏无试过甘既事,初时以为系只游戏无装好,删除左再装一样系甘,就...

虚2内存不足至挂?我台机玩CS有时都会弹出进程错误来!!!你台机噶配置仲屎过我果台,我噶才3800全包!!!主机2800,玩乜都超爽!!!

tander
2005-08-19, 01:49 PM
都可以啦!!你的硬盘同主版系米支持双通道.
如果系就用256MDDR/*2
如果悟系双通道就用一条512MDDR