PDA

查看完整版本 : 原创 一片空白

猫猫家族
2007-12-08, 07:05 PM
系婚礼倒数一个月,出现左好多变化!

一直都好执着甘要系屋企出嫁,希望同学朋友亲戚都可以睇住我出嫁,但系呢排既太多太多野,令到我已经无心情再去期待果个场面!依家只系希望有一个简单难忘既婚礼就算啦!睇开D,原来一切既形式对我来讲已经吾再重要,重要既系老公一直都对我甘好,身边既人都可以开心甘生活。

近来成日失眠,个脑总系好多好多野谂。
有人问我:“搞结婚既野好辛苦啊?点解瘦左甘多?”
嬷嬷话:“做乜瘦左甘多?块面又青,无D血色!”
阿妈叮嘱我:“得闲煲D阿胶食下啦!”

今日返工个时系度谂:如果我再甘落去,会吾会谂到傻左?依家已经系好明显既神经衰弱(训吾着、成日发梦、无记性、幻想。。。)真系好想去睇下心理医生啊!身边既朋友一直都觉得我系一个好乐观既人,我自己都甘样认为,从来无谂过自己会出现甘既情况,原来几乐观既人,受到刺激都会乱谂!成日都教人地要睇开D,但点解安慰完人地,自己又系度烦。我既谂法好?我既意见好?点解个个都要稳我来倾?好大压力。

我只系一个人,吾系天使,我头顶无一个光环,亦都无一条魔法棒!so,所有野都要自己去解决!好累好累。

Tony
2007-12-08, 07:11 PM
如果肇庆接新娘到广州,的确是好累的.

猫猫家族
2007-12-08, 07:21 PM
因为好多好多野,依家已经决定左分开摆啦!

Emma
2007-12-08, 09:52 PM
我结婚都会选择旅游结婚,登记可以了·有个疼你的老公就很幸福的啦·
不过这些都是正常的啦,因为你的期待让正常生活想入非非,看浪漫爱情剧看的太多了!

爱玩男儿
2007-12-09, 01:11 AM
决定左分开摆.好啊!

26夜26旧番茄
2007-12-09, 07:53 AM
觉得联婚会悭d咯~~

Erika
2007-12-09, 09:15 AM
结婚~未搞过!睇来超烦!都是·#%#%—#%……*

Erika
2007-12-09, 10:07 AM
都好似筹奋左好奈喇!

Ekines
2007-12-09, 12:07 PM
哈哈...睇得韩剧多吖..

猫猫家族
2007-12-09, 01:23 PM
唉,一言难尽,我烦,并吾系烦结婚既野。

~夜~雨~
2007-12-09, 04:51 PM
哦,原来猫猫要结婚啦,我是最迟一个知的吧,恭喜~~~~

缘分1+1
2007-12-09, 06:52 PM
其实有时无须想太多了,开开心心去当新娘吧,反正那天你会是最靓的!!!努力吧,放松心情吧!!!

海风之恋
2007-12-09, 08:38 PM
甘你系烦咩咖?

杉柱
2007-12-09, 09:39 PM
无语!睇开d啦!你甘样都好难改变现实嘎!睇来元旦翻唔到去啊!祝福你同影!天天开心!