PDA

查看完整版本 : 原创 我要举报

“&.儍俽﹎.c
2007-11-22, 01:40 PM
前日,我响市汽车总站附近充卡...
我当时系充30蚊话费噶...但系就系32蚊..
个阵我俾佐3张10蚊,两张1蚊嘅...
当个个老板娘收我钱个阵..
就有另外两个阿姨向我地走过来....
个个老板娘就话我有两张10蚊好旧..
(其实我个人认为一d都唔叫旧)...
距话叫我俾走两张10蚊距...
我当时只有一张20蚊添...
就俾佐距啦....(开始发现有d问题啦)
当距一接到张20蚊嘅时候...(又来啦)
距又话我张20好似洗过...
又问我有无过张..
当时我地已经无佐散钱啦...
我刚想话唔鬼充咯...
我男朋友就超快手甘俾佐张100距...
另外一个阿姨就即刻向我地走过来..
罗起我地张20蚊背住我地讲:"张钱无问题吖"
(当距讲呢句话个阵,其实就系想引开我地嘅注意力)
甘岩...我就无望个个阿姨...
我就净系望住个老板娘...
个个老板娘以为我无望住距..
距居然大胆到张我张100蚊换佐...
我一见到距换我就即刻话距:"你做乜换我张钱吖?"
个个老板娘知道佐我见到距换我张钱即刻就话:"哦!!你的钱没事..我帮你充好了.."
我话好鬼嬲甘发火闹鬼死距...
闹到个个老板娘唔敢出声...
就走佐咯....本来想报警噶...
激死我...
好采俾我见到距换我张钱喳..
如果唔系肯定屈我食个只死猫啦...

所以各位坛友真系要小心呢d小人吖....

Erika
2007-11-22, 01:54 PM
甘你都唔报警捉距~
汽车站个边听人讲好多d甘个人!!大家要小心啊!!

Tony
2007-11-22, 02:18 PM
一是报警,二是照片影清楚d啊.

心吻
2007-11-22, 07:14 PM
有咩事唔妥。。。。。。。110啦。。。。。。。。

海风之恋
2007-11-22, 08:10 PM
系边间铺吖?
叫人去封左距~~~

Erika
2007-11-23, 10:06 AM
年底喇~人地都系稳返小小过年姐!:sexy_girl::sexy_girl::sexy_girl:

26夜26旧番茄
2007-11-23, 04:04 PM
条佬响度做乜啊??

甘快返白土见家长啦?

傻猪娴
2007-11-24, 09:24 AM
条佬响度做乜啊??

甘快返白土见家长啦?

甘八做乜啊...

Erika
2007-11-24, 09:29 AM
俾人昆关见家长咩事啊?

hejinye
2007-11-25, 08:17 PM
我今日噶120元都唔知点来噶

窗边的小豆豆
2007-11-26, 01:15 PM
每一处的车站附近的商铺都会使用如此手段。
认真要小心,小心。