PDA

查看完整版本 : 原创 请男性思考.......

Erika
2007-11-22, 10:25 AM
请男性思考.......

突然谂到呢个问题..............

如果你同一个女仔拍拖,对佢好鬼好嘅,突然有一日佢因为识左第个飞左你.............

好喇,甘过得一排,你经过一条巷仔果阵,见到呢个女仔俾人打劫,仲摸手摸脚甘,明显就系劫财兼劫色..........

当时巷里边冇第个喇,嗌救命都系晒气,报警又都黎唔切,又甘啱俾你见到.................

而呢阵果个女仔都发觉到你嘅存在,向你发出左求救眼神...........

甘你会点做?救唔救?

Tony
2007-11-22, 12:30 PM
贼仔有刀吗?你呢?有刀还是有棍?

Erika
2007-11-22, 12:54 PM
身为一个贼仔~~最小都要有把牛肉刀啦!

WoooLF
2007-11-22, 01:38 PM
既然个贼仔系劫财又劫色个话,

好,我同距分担,话晒都系旧情人,一人负责一半,我负责财,距负责色,俾贼仔劫~

好啦,唔讲笑,呢种情况下睇情况挂,
救就当然要救,无理由见死不救,首先睇下情况,自己周围有无天然武器先啦,唔通空手搏刀仔咩…
无武器个话机智d靠吓咯,睇下吓唔吓到个贼,吓唔到马上出去call人,虽然call人阻止唔到个贼劫财,但起码可以阻止到个贼劫色。

Erika
2007-11-22, 02:32 PM
哈~~天然武器系眯即系罗你命三千!!

风云
2007-11-22, 03:47 PM
大喝一声先!
说不定能把贼仔吓走

Tony
2007-11-22, 03:59 PM
打电话,喝几声肯定会做,不过如果没效果,之后就不包了.

心吻
2007-11-22, 07:12 PM
如果是我的话。。。。一定会拼了命救佐距。。。不论结果会点。。。然后不再过问果个女的事情。。。

海风之恋
2007-11-22, 08:15 PM
当然系上去救距啦~~`

可口
2008-04-15, 02:31 PM
:)我会轻轻甘走过去,然后同距地讲,吾该细声d,米吵住人。跟住担张凳子,体野......................

讲笑!

学习没有你
2008-04-15, 07:32 PM
无论有无武器都救距,救到之后头都唔回甘走。

曼联
2008-04-15, 07:42 PM
一个字:救

woson
2008-04-15, 07:48 PM
站系男人个立场~~5系深仇大恨无论边个都会救~

更何况系自己曾经深爱噶人~~千世修来共枕眠~~宁天下人负我~莫我负天下人~

以上本人意见~~不代表所有男人噶意见~~

“&.儍俽﹎.c
2008-04-15, 08:09 PM
大喝一声先!
说不定能把贼仔吓走

风云哥哥。。你以为拍戏咩。。

可口
2008-04-16, 08:29 AM
:)我会轻轻甘走过去,然后同距地讲,吾该细声d,米吵住人。跟住担张凳子,体野......................

讲笑!
:super::super: