PDA

查看完整版本 : 转]香港女仔给男朋友的警告(超强的)

樱公主
2007-10-24, 08:57 AM
转]香港女仔给男朋友的警告(超强的)

1. 唔准同任何15岁以上 35岁以下无血缘关系既女性单独外出或者倾超过5 分钟电话。
2. 我"meet"你既时候你唔准缩。
3. 我唔会check你既来电显示,但系你最好唔好俾我听到你同不明来历既女人讲电话。
4. 你个电话里面只可以有两个女人既相,你妈妈同我。
5. 我明白每个人都有过去,你会有旧情人既相呀信呀礼物呀,但系唔好 o系我面前飘扬,有咩烂左唔好怪我。
6. 我锺意收情信,但系好憎见到错别字。
7. 每日起码要打一次电话俾我,因为我会挂心你。
8. 你要俾我知你去左边,我唔系要check你行踪,只系如果新闻话有三名行山人士失踪,我要知道系唔系你。
9. 我地未必可以一生一世,但希望你同我一齐既时候,每一刻都对我认真。
10. 你心里面谂d咩,一定要同我讲,因为我好蠢,你唔同我直接讲我唔会知道。
11. 我去dating你叫我玩得开心d既话,我会以为你唔爱我唔紧张我唔想要我。
12. 我希望你会记得一切既大时大节生日同纪念日,我唔会提,亦会扮大方,但唔代表我想你失忆。
13. 男子以才为貌,但系都要干干净净。
14. 唔好企图或意图用「中五妹妹仔o者. 」黎做借口安慰我,我唔会睇小妹妹仔既威力,因为我都曾经年青过。
15. 我惯性去i.t、Marie同Lane Crawford买鞋,鞋码系Italy 36.5。如果你打算买鞋俾我,记得唔好买错 size 。
16. 唔准对我讲大话。
17. 唔准一脚踏两船 (或以上 )。
18. 除非d食物好美味,否则我唔想去任何张椅冇椅背既餐厅。
19. 出街一定要拖实我,因为我会荡失路。
20. 如果我迟到,都只系因为我想著靓 d见你,所以你唔好闹我。
21. 你最好唔好有一堆女性朋友同契妹之类既不明物体o系身边,否则我会大你三十万用行动证明俾你睇我都有一箩男
性朋友同契哥加uncle 。
22. 食饭时第一箸夹既食物记得要系俾我既。
23. 我唔会要你帮我去麦当劳换公仔,但系会叫你帮我去Sogo、Joyce同Lane Crawford 买化妆品。
24. 你唔好走去旺角买o个d所谓既纯银俾我,我会皮肤敏感。你有3个选择: 1. Tiffany 2. Georg Jensen 3. A Different Corner
25. 钻石同珍珠,我永远都唔会嫌多。

26夜26旧番茄
2007-10-24, 09:05 AM
有d烦~~

樱公主
2007-10-24, 09:31 AM
女仔系甘噶罗。。。
好难捉摸噶。。。。。。

like12
2007-10-24, 09:43 AM
:super::super::super:

Ekines
2007-10-24, 11:35 AM
..甘个女....罗来都无用啦...

麦田守望者
2007-10-24, 11:59 AM
哈哈````绝!!!

hejinye
2007-10-24, 01:49 PM
都唔系好高难度啊~~~~除佐第1、2、5、16、18、20、21做唔到之外,其它我都做到~~~~

海风之恋
2007-10-24, 07:33 PM
甘都得~~~~~
绝~~~~~