PDA

查看完整版本 : (原创)点解我钟意七月十四。

like12
2007-09-20, 04:30 PM
这篇是我以前写的,不过就没发在这里,写得也不是很好。

个晚距俾电话我,叫我出来,我好愕然问:”今晚“!距讲系。

我无事做早就来左,距又迟到,我无怪距,吾知点解?

个晚我同距去左牌坊,距比较内向,话吾系好多,识左距半年~~半年,出来都无十次,我自己都觉得好笑。因为距成日都要加班,又无息休,我无怪距!

行左一阵,天开始落起毛毛细雨,我地徘徊系雨中,就系甘~~~从牌坊一直行到工影,我问距你想去边啊,距话不而去肯德鸡啦。“好啊,行到我热晒,去坐坐都好”!

到左之后要左两杯可乐。差吾多成个月啦,今晚先出来,觉得同距陌生左好多,距坐系我对面,我都吾知讲乜好。:今晚系七月十四哦,你知吾知啊,我问距“。”知啊,吾好意思啊,我系得今晚先得闲,过完今晚又吾知几时先得闲”。距讲左距工作既好多事,发觉自己已无心机再听。

出来之后我地又行到工影,个时仲系落梗毛毛细雨,睇住车辆系我身边不停地过.~~~~~~~~“我地分手啦..............................."!

分左手,我一个人系街慢慢行,我完全无感到吾开心,反而觉得轻松左好多。分手个晚,正系七月十四!

樱公主
2007-09-20, 04:33 PM
系你讲分手定系距讲分手啊?

like12
2007-09-20, 04:36 PM
不喜欢当然要讲啦,不过就没那么直接,距当然会明的!

樱公主
2007-09-20, 04:40 PM
难怪了,刚刚开始睇的时候,个心仲系度想,点解like12甘姑汗既,同女朋友去kfc先嗌两杯可乐姑汗~~~
依加我明白了。。。:d:d

心吻
2007-09-20, 04:41 PM
不是吧.........响七月十四分手...................

like12
2007-09-20, 04:42 PM
系人地吾食,吾系我吾买,你以为系你啊,乜都岩!

樱公主
2007-09-20, 04:43 PM
你又未请过我食野,你又点知我乜都岩喔~~

like12
2007-09-20, 04:47 PM
你性格就是这样,淑女就是淑女,我会明白的!

樱公主
2007-09-20, 04:49 PM
我也是一个淑女。。。:(

like12
2007-09-20, 04:49 PM
人地都吾系讲你,你当然吾会做啦,系米??

like12
2007-09-20, 04:50 PM
我仲写左几篇,依家都吾想写,吾知点解依家都吾想写落!

樱公主
2007-09-20, 04:51 PM
我都唔想写~~。。

like12
2007-09-20, 04:52 PM
你都吾识写,我都未见你定过!

樱公主
2007-09-20, 04:56 PM
我有手写日记的,我从来不喜欢在网上发表我心里所想的,
我真正写的不是为了给别人看,而是让自己留念的
以后老了再看可以知道自己年轻时的想法是有多么的傻~~。。

like12
2007-09-20, 04:59 PM
人家写来给别人看,你写来就给自己看,以后你老了或者不会上电脑。

樱公主
2007-09-20, 05:02 PM
我都说是手写日记的啦,我用日记本的,我不用blog的

like12
2007-09-20, 05:04 PM
几时俾我睇下,睇完最多我写感想,保证你满意!

樱公主
2007-09-20, 05:05 PM
我日记唔会比任何人睇,将来我的老公也不让看

like12
2007-09-20, 05:07 PM
万一,我说的是万一你没人要怎么办呢,那真的是无人看了!!!!:(

樱公主
2007-09-20, 05:08 PM
我本来就不打算给人看的啊,有无老公都扯唔上关系

Kulosaki
2007-09-20, 05:12 PM
我好懒````````乜都唔记低```除开爸妈生日````同埋老婆生日```````

like12
2007-09-20, 05:14 PM
我好懒````````乜都唔记低```除开爸妈生日````同埋老婆生日```````
我爸妈生日都吾记得。。。。。:(

like12
2007-09-20, 05:14 PM
我本来就不打算给人看的啊,有无老公都扯唔上关系
甘又系,想食糖都吾得!

樱公主
2007-09-20, 05:16 PM
楼上的正衰人,我唔派糖比你。。。

like12
2007-09-20, 05:19 PM
我都吾钟意食糖。

Kulosaki
2007-09-20, 05:23 PM
我比较钟意食饼饼`````````哈哈

Kulosaki
2007-09-20, 05:24 PM
Like12````你不孝啊```````唔记得你都问下吖`````起码距地知道你有心````````

like12
2007-09-20, 05:24 PM
我钟意食炒粉!!!!!!!!

like12
2007-09-20, 05:25 PM
Like12````你不孝啊```````唔记得你都问下吖`````起码距地知道你有心````````
你要知道,我都好少同屋企人沟通,屋企成日都系得我一个人!

樱公主
2007-09-20, 05:25 PM
今晚请你食炒粉。。。。。。。。。

Kulosaki
2007-09-20, 05:28 PM
你要知道,我都好少同屋企人沟通,屋企成日都系得我一个人!

你要知道`````呢个世界上有电话呢样野```````

like12
2007-09-20, 05:30 PM
我都吾知讲乜,你同你爸妈讲乜啊!

樱公主
2007-09-20, 05:31 PM
我中意妈妈讲电话,

Kulosaki
2007-09-20, 05:31 PM
就好似系论坛甘``乜都吹下``````有时都倾得好开心下咖````````

like12
2007-09-20, 05:33 PM
我中意妈妈讲电话,
讲乜,都系快D啦,得闲番屋企啊,差吾多都系个D!

like12
2007-09-20, 05:33 PM
就好似系论坛甘``乜都吹下``````有时都倾得好开心下咖````````
吾同架,差好远!

Kulosaki
2007-09-20, 05:35 PM
我屋企人好开通下````````乜都倾得``````呵呵````你羡慕唔黎咖````````

like12
2007-09-20, 05:37 PM
可能系一家一家吾同啦,从细开始我就一个人系屋企多!

Kulosaki
2007-09-20, 05:38 PM
我都系``````不过大个左就识捻好多咯``````````

like12
2007-09-20, 05:39 PM
识谂都无用,性格难改!

Kulosaki
2007-09-20, 05:40 PM
`````呵呵````各人啦````````

like12
2007-09-20, 05:47 PM
有空再发一篇上来!

爱玩男儿
2007-09-20, 05:56 PM
晕咯,,帮你加声望都唔够格,,加唔到!!!
顶下啦。。。。:):):):):)

Erika
2007-09-20, 06:15 PM
甘多仲加啊,分d俾我仲好啦!!

爱玩男儿
2007-09-20, 10:27 PM
你发原创啦,我帮你加。