PDA

查看完整版本 : 假如生命剩下n小时!!!

改变自己
2007-09-06, 03:44 PM
请大家讲下 如果你生命剩下N小时 (你会点捻 你会点过 你会做D乜) :spiderman:

大家唔好以为呢个话题好鬼死白痴,因为我地宜家讨论紧嘅系 人生意义
捻返起 都好耐无同妈子倾过计 距中意嘅剧集都未 得闲陪距睇
老豆好想约我打番一场羽毛球,可惜返工放工忙完之后我仲要应酬
对住中意果个人始终未够胆开口,面对面嘅时候大家好似隔佐个宇宙
已经唔止一次失去身边嘅朋友,果种生离死别嘅感受我已经受够!

如何放肆吐尽真心意,假如生命剩下N小时
为何永远怕做这一次,假如生命剩下N小时
人生就好比一场马拉松比赛,无人估到下一秒会有D咩意外
所以奉劝各位不但计划好未来,仲要好好地珍惜同把握现在
揾个时间听吓老妈子发D咩牢骚,每朝早D起身陪老豆跑吓步
拿拿声约距出来讲“想同你终老”,约班friend倾吓讲吓往事慢慢细数

换个心态 来看这世界,或有一天会被理解
尽吐不快 来放声嗌,“所有问题 马上say goodbye”
假如生命剩下N小时,你有无胆约个敌人出来同距讲“我爱你”
仲要开个博客送俾距一打玫瑰,将自己每日苍老个样登晒出来
以前好惊有人对你指三指四,呢一刻 终于鼓起勇气做番自己
系呢个年代发生D乜都唔会出奇,只要网上有人肯去不断骚你
假如生命剩下N小时,嗯,你想笑定系想喊住收尾
假如生命剩下N小时,哦,我要同我嘅朋友讲唔好伤悲
假如生命剩下N小时,啊,我想讲我同样都有缺陷美
假如生命剩下N小时,哟,我一定 会发觉 世界更讲理
换个心态去睇人生呢出戏 话知你条生命线仲有N公里
换个心态去睇人生呢出戏 你就只我点解甘好气 点解甘长气

如何放肆吐尽真心意,假如生命剩下N小时
为何永远怕做这一次,假如生命剩下N小时
换个心态 来看这世界,或有一天会被理解
尽吐不快 来放声嗌,“所有的问题 马上say goodbye”

改变自己
2007-09-06, 03:44 PM
本人就会甘过剩下的N小时:

一 陪亲人(如果当时有女朋友,当然都包括)
二 同班friends疯狂甘去威
三 做一D平时只敢捻 吾敢去做的事(除左伤天害理,因为自己死自己事,无害其他人)

等等
其他暂时未捻到

Ekines
2007-09-06, 03:56 PM
到左我生命剩n小时个话..............我都死而无憾啦.........

肇庆烧鹅
2007-09-06, 07:12 PM
仲有我如果剩翻n小时个话```我想打领导一吧!!

“&.儍俽﹎.c
2007-09-06, 07:42 PM
Lz系咪我识个位l先生吖?

Kulosaki
2007-09-06, 08:40 PM
生为死之初,死为生之契`````做得人就遇左会死````到时先至算啦```依加净系想稳大钱```哈哈

猫猫家族
2007-09-06, 09:35 PM
我谂我只想叫埋屋企人同埋老公屋企人一齐食餐饭,倾下计!

Emma
2007-09-06, 10:01 PM
我可能会复仇吧!
讲笑

garfield
2007-09-07, 10:31 AM
在想死的时候哪怕n小时也会提早自杀算了

心吻
2007-09-07, 02:21 PM
楼上的果位.......生命是无价的.......那怕还有最后一秒都要做有意义的事情才对嘛.........