PDA

查看完整版本 : 鄙视.奸商.中国移动..明昆消费者

未注册
2007-08-04, 11:37 PM
我寻日冲咗"感恩广东"嘅100蚊卡.收唔到有赠送嘅金额,跟住就打10086问点解.

佢话我手机充值嘅余额唔够扣月租,已经停机.依家充100蚊再扣月租,余额就已经小于100

所以啰唔到赠送号.要我充值补够100,就会有得送.

跟住我今日上网充咗张10蚊卡(余额>101).我就打13800200138,居然话我嘅号码无赠送号.

我就以为移动嘅系统仲未有刷新之类嘅原因,谂住迟啲再打过...

点知等我今晚打去都系一样,我就打10086问点解....居然话我依家已经超过咗24小时嘅领取

时间,已经无得送....佢话我嘅问题,无办法.

我问,点解我之前充100蚊无发信息俾我要我点样做,打去你哋10086你哋无话我知要24小时内领取赠送.充值卡上面又无讲明领取赠送嘅时间.

如果依家大家充卡时要一定要注意充值后余额大于100蚊.打13800200138系要收费咖.要系充值后24小时内领取赠送.
大家仲要注意一句话中国移动保留对本卡使用的最终解释权

最后强烈鄙视移动嘅奸商行为

未注册
2007-08-04, 11:48 PM
仲有,依家买有得送嘅卡,去移动嘅营业厅系买唔到.居然话无货..(可耻..去得通告话人知充值有得送,居然就无得卖...)我张卡系去啲私人卖二手机嘅地方买,价钱俾人抄到105蚊..

Tony
2007-08-05, 12:05 AM
垄断行业一向系咁霸道的,睇开的.

爱国主义者01018888
2007-08-05, 04:52 PM
通汛行业几时先可透明啊???????????????????????????????????

pandaxky
2007-09-25, 11:57 AM
有机会选择中国联通也不错!!!! 我从来都不喜欢移动!!!!