PDA

查看完整版本 : 乜先系真正既爱情???

快乐小天使
2006-04-10, 11:42 AM
我最初仲以为自己可以了解到乜野系真正既爱情,点知我到依家还未领会到,爱情距的确系一种好难捉摸的东西,几时来几时走或有时后会无影无终,亦有好多时候会玩死唔少人甚至有人曾经会为左距而死,但相反如果你自己懂得怎样去把握一段感情甘又会有另一种看法,都唔知有几人会为爱情自寻烦恼?

快乐小天使
2006-04-10, 11:43 AM
有无人可以告诉我:乜先至系真正既爱情?

一年以后
2006-04-10, 11:44 AM
现实社会:有钱就有爱情

快乐小天使
2006-04-10, 11:48 AM
哈哈~!!老兄,你讲的又对哦

快乐小天使
2006-04-10, 11:49 AM
我想问下系论坛度发信息比过指定既对方系点样发噶?

一年以后
2006-04-10, 11:56 AM
点下人地个名就会有个啦

xzgang
2006-04-10, 01:26 PM
只要你认为系爱情就可以系真正既爱情~~~

學會㊣執著ゝ
2006-04-10, 01:49 PM
依家边仲会有真真正正的爱情先得咖,相爱都唔可以系埋一齐果,有同冇有乜嘢分别先得咖,就系识讲唔识做

傻瀦瀦
2006-04-10, 04:27 PM
:cool: 现实社会:有钱就有爱情
赞成啊``最现实既``有钱就有一切`

學會㊣執著ゝ
2006-04-10, 11:05 PM
有无人可以告诉我:乜先至系真正既爱情?

真正爱情系唔理得唔得到佢或要永远都要喺埋一齐,都唔理佢爱唔爱你,只要你所爱果个人开心同快乐。爱情喺无怨无悔咖,无得计教你爱多定爱少,爱情就喺要你心爱人得到幸福,唔系一定要得到佢都可以祝福佢

Allen
2006-04-11, 03:12 AM
看过,爱过
笑过,哭过
就该忘记了
把美丽的回忆珍藏
洒脱些
已经失去的
就不会再回来
好好的珍惜
现在所拥有的
放手吧
不要再束缚彼此
既然不适合
就做朋友
或各自的去飞吧
让我们成为最熟悉的陌生人
爱一个人
并不一定是要拥有
如果真的爱
就给自己所爱的人
最深的祝福

SJF亮
2006-04-11, 04:03 AM
“爱”其实是一件很简单的事,只要和心爱的人在一起,其他的一切都会变得不再重要。(如果我会给到压力给她,我宁愿离她远一点看她开心的样子。
“恋”是双方面的一个有感觉,一个无感觉点恋啊?

SJF亮
2006-04-11, 04:11 AM
爱这个词在每个人心里都有不同的角度和不同的看法。

小云
2006-04-11, 04:14 AM
情情爱爱,各情有各爱.

KG/21
2006-04-11, 08:29 AM
我无资格讲"爱"这个词

快乐小天使
2006-04-11, 12:39 PM
命里有时终有命里无时莫强求~~~!但系,,,060219

深蓝水珠
2006-04-11, 12:51 PM
赞同~~非常赞同~~~~~~~~~

深蓝水珠
2006-04-11, 12:58 PM
她的幸福就系自己的幸福哦~~~~~~~

紫悦
2006-04-11, 02:59 PM
反正被爱系幸福的

傻瀦瀦
2006-04-11, 04:01 PM
点解今几日d人甘感性既`对爱情甘有兴趣啊`

傻瀦瀦
2006-04-11, 04:02 PM
反正被爱系幸福的
错,,,被爱不会幸福,付出爱才会有幸福`

一年以后
2006-04-11, 05:13 PM
错,,,被爱不会幸福,付出爱才会有幸福`

:) :) :) 认同

傻瀦瀦
2006-04-11, 05:22 PM
反正被爱系幸福的
甘样就证明你根本吾明白乜系爱,乜系幸福;)

靓妹
2006-04-11, 07:01 PM
我不是甘认为拉,我能愿被爱都不要去爱一个不爱自己的人.因为甘样会好辛苦噶...我是不是好自私啊???不过人就是自私的动物

傻瀦瀦
2006-04-11, 07:39 PM
我不是甘认为拉,我能愿被爱都不要去爱一个不爱自己的人.因为甘样会好辛苦噶...我是不是好自私啊???不过人就是自私的动物
系好自私啊````甘自私既人好难系社会生存啊`

快乐小天使
2006-04-11, 10:32 PM
错,,,被爱不会幸福,付出爱才会有幸福`我自己认为被爱系有幸福但如果话系要对住个人一世既话又唔同讲法噶啦,到系大家相方付出真爱先至会得到真正既幸福~~~!!!

快乐小天使
2006-04-11, 10:36 PM
反正被爱系幸福的单恋永远系无幸福的。。。。。。

F货
2006-04-11, 10:46 PM
我地小朋友唔识

Tony
2006-04-11, 10:51 PM
被爱有几幸福,讲吾定我会嫌对方烦呢,爱对方好过被爱,最好是相爱.

SJF亮
2006-04-11, 10:56 PM
正所谓一把掌拍唔响

selina1985
2006-04-11, 11:24 PM
不论天下间任何一种真正的爱情,经过岁月的洗礼,都回升华为宁静、安稳的亲情、不可割舍、一生相随!
不论天下间任何一种虚假的爱情,经过时间的磨练,都会变质为物质、肉欲的游戏,害人害己、抱憾终生!

快乐小天使
2006-04-12, 11:07 AM
正所谓一把掌拍唔响岩听,无论一个人付出几多都系无用噶,我自己都唔明白自己付出左甘多都唔会有任何收获,爱情这东西真让我感觉到心碎。
好似依家甘样爱左一个自己爱距既人但距唔爱我又逃避紧我既人真的好辛苦。
如果距捻得开就好咯~!!!

紫悦
2006-04-12, 05:21 PM
错,,,被爱不会幸福,付出爱才会有幸福`你未试过有点知哦,付出爱系好辛苦的

紫悦
2006-04-12, 05:26 PM
被爱有几幸福,讲吾定我会嫌对方烦呢,爱对方好过被爱,最好是相爱.有几多个相爱的人系会在一起的啊?到头有咪分开

快乐小天使
2006-04-12, 07:31 PM
有几多个相爱的人系会在一起的啊?到头有咪分开你讲得对,我自己都唔明白,好地地系爱住大家点解后来又会分开既呢,爱情真系玩死唔少人,我好想失忆呀~!

傻瀦瀦
2006-04-12, 07:35 PM
你未试过有点知哦,付出爱系好辛苦的
就系试过先知道啊,我宁愿自己距爱一个都吾愿意被一个自己吾中意既人去爱啊`我做吾到甘自私啊,更何况如果你系真心中意距既话根本吾会觉得辛苦,有得付出总好过没收获啊:eek:

快乐小天使
2006-04-12, 08:02 PM
就系试过先知道啊,我宁愿自己距爱一个都吾愿意被一个自己吾中意既人去爱啊`我做吾到甘自私啊,更何况如果你系真心中意距既话根本吾会觉得辛苦,有得付出总好过没收获啊:eek:唉,,,试问声我付出甘多点解都系无收获噶??

傻瀦瀦
2006-04-12, 08:05 PM
唉,,,试问声我付出甘多点解都系无收获噶??
你早就应该有心理准备噶啦,,感情吾系话你付出几多就有几多收获噶,你预咗付出就没收获噶啦,慢慢就会理解噶啦,,

快乐小天使
2006-04-12, 08:18 PM
但系我觉得我做甘多野都系无动于充,感觉心淡,算,去玩尽d今晚

SJF亮
2006-04-12, 08:34 PM
但系我觉得我做甘多野都系无动于充,感觉心淡,算,去玩尽d今晚可能区系逃避紧你!不一定 你付出左就有收获咖~不过唔付出就肯定无喇!睇开d啦!

快乐小天使
2006-04-12, 11:06 PM
可能区系逃避紧你!不一定 你付出左就有收获咖~不过唔付出就肯定无喇!睇开d啦!多谢喔~~~!哈哈,唔拍拖又唔使死个。

因爲愛所以爱
2006-04-12, 11:28 PM
你放得低就话无野者.

因爲愛所以爱
2006-04-12, 11:37 PM
其实我都有一段刻骨铭心既爱情噶,虽然系好短暂,但我觉得都好开心,用另一个角度来体呀:系距无珍惜自己者~!

快乐小天使
2006-04-12, 11:53 PM
X.z.c.
你怕失败?

SJF亮
2006-04-13, 12:16 AM
区怕乜失败~依家区米照样有条女!:p

快乐小天使
2006-04-13, 02:18 PM
区怕乜失败~依家区米照样有条女!:p你点知距有条女噶?好似距飞左人地咯~

學會㊣執著ゝ
2006-04-13, 02:39 PM
老板,,,不如我地结婚咯

SJF亮
2006-04-13, 02:42 PM
哇甘直接咖!好得人惊

學會㊣執著ゝ
2006-04-13, 02:47 PM
有乜好惊呀,

傻瀦瀦
2006-04-13, 04:11 PM
讲讲下我都无里头啦`都吾明你地讲乜添`

紫悦
2006-04-13, 05:04 PM
老板,,,不如我地结婚咯几时啊,好似论坛有人结婚哦,系咪你啊?

因爲愛所以爱
2006-04-13, 06:11 PM
见到人地结婚就好咯,真系开心噶~!!

紫悦
2006-04-14, 05:42 PM
见到人地结婚就好咯,真系开心噶~!!你都可以茄