PDA

查看完整版本 : 最终还是选择逃避<原创>

傻瀦瀦
2006-03-06, 12:56 AM
今日起我开始了我的逃避生涯,一直以来我以为我可以当距系我最好最好既朋友啊!但是我最终都是做吾到啊!原谅我没勇气面对啊,我怕我会输到一败涂地啊,所以我选择了永远胜利的方式!就是爱情战场上永远的胜利者...<逃兵>虽然是...没勇气去面对,但我认为是最好的方法啊!同距度过的每一秒都只会是心碎的感觉!我个心已经伤过一次啦.我不可以再承受多一次的痛啊.今晚突然同你讲D甘无理取闹既事,就请你当我是无理取闹啦,OK...我只可以同你SAY SORRY...
对你好吾是我义务噶,你对好吾是理所当然噶, 我真是好讨厌你啊``讨厌你当我既好是理所当然,讨厌你只会为自己着想啊,讨厌你激嬲我吾哄我啊..虽然呢D是你独有既好,讨厌你总是对我一点也不在乎甘既样啊,但对于甘来讲我更加讨厌我自己啊``讨厌我放吾底你,讨厌没咗你既生活我吾知道会点过啊,讨厌我甘在乎你,讨厌我对你甘好啊,讨厌对你既好当成咗我自己义务啊,我吾想我既生活中全都系你既影子啊,我更吾想我去想你,越想吾去想就越想你啊,点想都是吾舍得啊.
我一直以为自己可以容纳你的一切啊,你既花心,你的一切.但自己捻真,原来我真系做吾到啊!我吾可以甘伟大...因为我已经累啦没力气再去承受一段吾会开花结果的感情啊`我根本就吾想付出甘多啊,因为我真是吾想为咗一棵不会结果的树而开花啊,虽然付出吾是想有任何既回报啊,但白白甘张自己既心血照顾在一棵不会开花结果的树上,我捻没甘既必要咯,我只会想见到它自生自灭啊,甘样我可能会过得好D,感情是相方噶,是两个一起去付出噶吾系单方面啊,还记得你同我讲过呢句话<不在乎天长地久.只在乎曾经拥有>我最讨厌呢句话终于出于你口中啦``听到你呢距话的时候你知道我既心是点吗?它在我身体内流血啊...
我对你是既感觉是点依家就连我自己都吾知道啊,如果再同你维持D甘样既关系既话,我迟早会颠啊吾只会颠还会<死>啊,我越来越吾了解自己啦...就连依家自己想点都吾知啊,甘样既生活叫我点过啊...但给我睇住自己中意既人同人地SHARE,我宁愿我放弃啊我都吾可以见到甘样既事发生啊,所以我做吾到啊!如果我能做到既话证明你系我心目中根本没地位啊,但吾系啊`我就系因为我太过于在乎你啦,你是我心目中有一定既地位啊我想放亦放吾底啊,放吾底都要放啊,因此我没甘大方啊,你如果可以做到只可以证明你根本不在乎呢个人在你生活内,但我承认我吾可以啊...爱情就是自私噶,呢个世界又吾是只有我一个是甘喔!我可以做到甘大方啊吗..?
虽然我同你一起既时候好开心啊,但伤心的时候更多啊,痛苦只自己知啊,自己去承受一切..系你面前我可以当作若无其事啊,当作很坚强,但我既内心早已变成到一碰就会碎甘样脆弱...我甘样做只是想自己可以放开你让我自己好过,虽然自私就是自己咗D甘啦...
今晚同你讲埋D甘既野好抱歉啊`我好希望你能够原谅我...就好似你话女人就是甘样无理取闹啊,就当是啊`我吾想再是你面前哭我吾想甘丑既样是你面前出现啊`
请你原谅我啊`我既心永远有你...
jiji<傻瀦瀦>

like12
2006-03-06, 06:23 AM
那你找个你最能和你谈心的朋友,把自己不开心的事
和她说,也许她可以和你分担些,虽然这样也不一定
能让你开心一些,担至少自己说出来自己会舒服些,
女人,到了晚上经常都会想一些不开心的事,在这里
也有很多人象你一样,但是这样也要一样的做自己要
做的事~~~~~~~~~~~~~~~

Like12

7:24:35

一年以后
2006-03-06, 07:50 AM
又是一个受伤的人

一年以后
2006-03-06, 07:51 AM
凡事睇开d,原来世界还是有美好的一面

猫猫家族
2006-03-06, 08:32 AM
又系爱情啊...

F货
2006-03-06, 08:35 AM
好想睇下个贴,无耐我色迷迷的大眼睛对唔到你果几只情豆初

若璇
2006-03-06, 08:59 AM
我也是逃兵!

爱玩男儿
2006-03-06, 09:13 AM
逃到我这边啦。

yohoooo
2006-03-06, 09:23 AM
所以话,爱并唔系一件好嘢!

like12
2006-03-06, 09:28 AM
没有爱~~这个世界还会有生气吗?还会有幸福吗???

猫猫家族
2006-03-06, 09:36 AM
逃到我这边啦。

哈哈,你又放我系屋企,自己跑左去玩。。。。

yohoooo
2006-03-06, 09:41 AM
没有爱~~这个世界还会有生气吗?还会有幸福吗???

呵呵!爱与被爱有时会同时存在,但亦都唔会!无论你希望点,你都摆脱唔到爱的存在!唔同o既系,你承唔承受得起!爱唔系好嘢,唔代表就唔要!当你爱一个人,不断为佢付出而唔求回报时,而佢又同样咁对你时,你就会真正觉得幸福了!!

like12
2006-03-06, 09:49 AM
希望这个世界的都是这样,那么爱就不会有烦恼了。

傻瀦瀦
2006-03-06, 11:03 AM
但爱比被爱更幸福啊`更辛苦啊`

爱玩男儿
2006-03-06, 11:10 AM
哈哈,你又放我系屋企,自己跑左去玩。。。。

惨啰,比人发现知道佐添。

今晚点算好呀。

还是快走好D。

猫猫家族
2006-03-06, 11:14 AM
走都无用啦~~
今晚吾比饭你食。。

爱玩男儿
2006-03-06, 11:18 AM
那,讲好啊。就系今晚一餐唔食可以。

食宵夜冇问题果呵。

嘻嘻,听日照常有饭食。以后做乜都唔使惊了。

猫猫家族
2006-03-06, 11:19 AM
甘日日都无得食了...

爱玩男儿
2006-03-06, 11:22 AM
哦,甘晕了。

猫猫家族
2006-03-06, 11:27 AM
呵呵,你又话带我去木桥头...

Harlevn
2006-03-06, 11:39 AM
很显然,你仍然逃避不了。。。
面对现实吧!

爱玩男儿
2006-03-06, 11:41 AM
好吧,那就上车啦。带你去就系啦。不过都要二个几钟头架。

猫猫家族
2006-03-06, 11:46 AM
你话我知木桥头系边度附近就得了.我觉得好熟啊~

爱玩男儿
2006-03-06, 11:50 AM
我唔话比你知,咪比你自已一个人出去佐唔识得返来就惨了,到时又要我出寻猫猫广告就唔好啦。

系啊,果天好熟。我也觉得好热。

猫猫家族
2006-03-06, 11:52 AM
吾讲就算,我问其他人。。。

爱玩男儿
2006-03-06, 11:55 AM
哦,好啦、我讲啦,将信息用手机传过去就系啦。

猫猫家族
2006-03-06, 11:56 AM
过分~~~~~~

爱玩男儿
2006-03-06, 11:58 AM
唉,过分就退一步啦。甘得未?

小云
2006-03-06, 01:14 PM
有点过分。成佐你地二个世界了。

猫猫家族
2006-03-06, 01:15 PM
加埋你罗。。
我好挂住你架。。。。

小云
2006-03-06, 01:17 PM
我冇你地甘得闲。

Emma
2006-03-06, 02:02 PM
雪,一片一片一片........

xzgang
2006-03-06, 02:08 PM
逃避不了几耐...

最终还系要自己承受番既...

早面对好过迟面对...

傻瀦瀦
2006-03-06, 02:15 PM
逃避不了几耐...

最终还系要自己承受番既...

早面对好过迟面对...
给D时间我啦``OK````:confused:

傻瀦瀦
2006-03-06, 06:43 PM
好谢谢你提醒咗我啊``给一段时间我啊```总有一天我会去面对噶`

若璇
2006-03-06, 06:47 PM
猪猪自问自答??:o

傻瀦瀦
2006-03-06, 07:11 PM
:confused: 猪猪自问自答??:o

你米就当我自己自言自语啦``由我自己慢慢来捻啊``吾系既话我吾会捻通噶,一直都系我自己撑住噶接啊``我不是神啦``我心伤到死啊`就当给我发泄下啦``OK:eek:

猫猫家族
2006-03-06, 07:18 PM
好,如果你想发泄可以稳我,我会听你讲架..
因为我都系失恋.

xzgang
2006-03-06, 10:51 PM
我好想失恋..........:(

猫猫家族
2006-03-07, 08:44 AM
老x,有机会既....

傻瀦瀦
2006-03-07, 12:42 PM
没啦``烦埋你地呢几日啦``近排都吾会上噶啦``放心啦`

benson1976
2006-03-07, 01:17 PM
路过!吾知道点去安慰只猪!!!

傻瀦瀦
2006-03-07, 01:26 PM
路过!吾知道点去安慰只猪!!!
吾使点噶啦``依家都没乜事啦`:o THANK YOU`

爱玩男儿
2006-03-07, 02:19 PM
没啦``烦埋你地呢几日啦``近排都吾会上噶啦``放心啦`

为佐乜要甘样啊?

傻瀦瀦
2006-03-07, 02:26 PM
为佐乜要甘样啊?
睇吾明吗??:o

回来我的爱
2006-03-07, 05:30 PM
如果你选择了去爱,就要承担爱情的结果.没有什么只有好而没有坏的

wqtxiqr7
2006-03-08, 04:37 PM
唉~。。。。。。。。。。。。。

bennykun
2006-03-08, 04:55 PM
站著別跑開!

傻瀦瀦
2006-03-08, 05:40 PM
如果你选择了去爱,就要承担爱情的结果.没有什么只有好而没有坏的
没错啊``讲就讲得容易啊`我吾想同自己中意既人一起既时候距系我身边捻住个个吾系我啊`叫我点去顶啊`我就系顶吾住先甘做接`:confused: