PDA

查看完整版本 : 【求助】中国的沙糖桔之乡在哪?

F货
2005-11-17, 12:19 PM
中国的沙糖桔之乡在哪?我在广宁见到一条中国沙糖桔之乡噶横额!好似系最近受封噶,4会噶兄弟,唔好意思喔~~~:D

Tony
2005-11-17, 12:25 PM
系吾系四会啊?

xzgang
2005-11-17, 01:41 PM
你地自己封啊???

分分钟侵权既呵!!!!

今日中午新闻讲今年四会总产量将超过20万吨...

F货
2005-11-17, 07:33 PM
唔知边度评架!都话4会无生肉能力咯,仲产得几多喔!我台DC俾人罗佐,罗返之后俾D证据你睇下

xzgang
2005-11-17, 07:52 PM
系有D地方出现过黄龙病,长唔到树,

但唔代表全四会市都唔得架.........

呢几日系广宁收购桔子价都去到2-3蚊/斤.落来四会出3-3.5蚊/斤....

F货
2005-11-17, 07:54 PM
4会大部份噶沙粮桔都系广宁供应架!你得闲睇下报纸啦

xzgang
2005-11-17, 08:11 PM
"今年我市柑桔种植面积大约22万亩,收获面积13万亩,产量将达到21万吨,"

网上资料..........

仲有既系..德庆.封开.高要等地产量都好大架..........
四会都变成左柑桔中转站....

like12
2005-11-18, 07:29 AM
沙糖桔产自笑口组

| .ň縗&貓﹖
2005-11-19, 12:22 AM
悟系四会咩?!!!

开心
2005-11-19, 01:50 PM
当然系四会啦,,,,嘿嘿,,
又到柑桔节了,,,,哈哈,,

开心
2005-11-19, 01:52 PM
四会仲系玉器之乡呢,,,嘿嘿,,

F货
2005-11-19, 07:11 PM
又一个4会婆!点解无个广宁噶上来俾我沟下吖!睇来我要去网吧度搞D小动作至得;)

乔装打扮
2005-11-19, 09:22 PM
F货 你不是打算脱条裤出来抖抖嘛

F货
2005-11-19, 10:41 PM
乜意思吖?我只系去网吧度装距台机噶主页设成1819,到时大把靓女上来啦;) 妙计

| .ň縗&貓﹖
2005-11-19, 11:37 PM
噢4..!好注意..!稳到靓女..!大佬分件比我..!
细佬感谢.

F货
2005-11-22, 06:59 PM
好似唔系老点架,E几日不停有领导过来开会,说既都系沙糖桔之乡同纸产业生产基地.好似副首长都来佐,系个婆"拿"来既.顺便问一句,杨浩明系做乜架?话系市长,响电视度睇距几和羡,一D官架子都无,似个洗脚上田既农民头!可能都系无乜实权既:D

nekeynekey2000
2005-11-22, 07:03 PM
老杨正混蛋,一来我就没得加工资了,他自己就拿顺德的工资,整天记得去打乒乓球,烂市长,怀念老邓的日子。