PDA

查看完整版本 : 【讨论】有无做生意或帮你睇铺噶朋友吖?入来发泄下

F货
2005-10-22, 07:06 PM
你地做边个行业架?最惊边类型噶顾客吖?小弟电子业噶(或者类似),出来工作好几年啦,人就见过唔少,不过今日终干见识过乜野叫垃圾!(大家唔系话我专收垃圾噶咩?我度都唔收距吖!)
前日我度卖出佐台MP3,今日中午果顾客来到同我讲话入唔到歌,我睇佐下台机,好正常喔,入便D歌距已经换过啦,唔明距点解话入唔到,经过简单噶几句询问后觉得系距噶操作问题(即系机无事)。但我做果度无电脑,干是我就叫距放低台机先,我返去之后入几首俾距睇下。距话距唔中意果只色,想换过只颜色。我睇台机都无花到,换就换啦,干是就换佐台新机。放工返来后我接上电脑试佐下台MP3,入佐20零首歌,果然无事!
点知下午上班后见到中午换出去台机又翻返来,干是问老细乜事?老细话人地投拆台机入唔到歌吖!我就觉得好奇啦,详问之下至知果客人(女学生)同距同学(男)来到,情况同中午时一样,唔同既系果陪距来既同学好串,老细话会唔会系你操作方面搞错佐吖,条拎仔好串甘话“我够有MP3咯”,仲话果台MP3系垃圾,传歌都传唔到!靠!我唔响度,响度一定叼死距!我度卖D机虽然唔系大牌子,但都唔至干话系垃圾嘛!点讲都系3C认证架!仲有帮唔少牌子(包括你地熟惜噶X喜)代工添,系专业噶MP3研发厂家之一!好激气吖!明明机无事仲俾人话系垃圾,都唔谂下距自已噶问题,到底系机系垃圾咧定距个人本身就垃圾!虽然我只有初中毕业,学历无距地甘高,但甘税单甘问题我仲系睇得出既(未完待续,食饭先:D今晚返来再申过 )

zhuzhu2000
2005-10-22, 07:10 PM
比我见到我一定打个死仔一餐,,,,

F货
2005-10-22, 07:22 PM
俾着我我都会,反正我又咪老细:D 做老细噶系甘噶啦,处处要睇人面气,俾佐两蚊你叼到你只狗甘吖!下次我都系稳份唔使睇人面口噶工做咯

酸柠檬
2005-10-22, 08:29 PM
边个甘窜??叫我来,我去劈他

F货
2005-10-22, 10:58 PM
工作太苦,重新开个贴吹下先!:D

凌凌漆
2005-10-23, 12:09 AM
林子大什么鸟都有.呢D所谓既上帝又吾敢闹距.脑距既话等于赶客.以为打工受气遮.自已做生意比起打工受既气仲要多.仲要系要死瘾.稳食枷大佬.难啃都要啃枷啦.

xzgang
2005-10-23, 02:41 PM
今时今日甘既服务唔得架啦..

Emma
2005-10-23, 04:39 PM
林子大什么鸟都有.呢D所谓既上帝又吾敢闹距.脑距既话等于赶客.以为打工受气遮.自已做生意比起打工受既气仲要多.仲要系要死瘾.稳食枷大佬.难啃都要啃枷啦.9494,现在老板总是受气还必要时要低声下气!

吹水饼
2005-10-24, 12:12 AM
我有未撞过甘既客。不过我撞到,我转头找人鸡奸距。

bachelor
2005-10-24, 12:17 AM
楼上,支持

可爱梦儿
2005-10-24, 08:15 AM
呵呵.

Tony
2005-10-24, 01:07 PM
有时电脑装过其它MP3或摄像头的驱动,会搞到认吾到其它MP3的,我就碰到过.

F货
2005-10-25, 01:47 PM
台MP3系无驱噶,唔使装驱动!我有三台要装驱动噶MP3,但都唔见有冲突喔!怀疑系距台电脑有问题!唔理距啦,返正唔见距再来