PDA

查看完整版本 : 【讨论】是爱?还是

Emma
2005-10-14, 05:49 PM
我和我现任男朋友在一起两年了,可是这两年以来,我们一直都是吵吵闹闹度过的,但是,总是对方说上两句安慰的话就算没事了。

可是现在我感觉自己已经讨厌这样过日子,脾气越来越坏,只要一点小小的问题就会大发脾气,我也曾经试着控制我自己的情绪,结果却让自己更加痛苦。我也向他提出过分手,而看到他那张面孔,而我却更加心痛。话到嘴边又不忍心说出来。

请各位同仁给指点迷津……
:mad:

回来我的爱
2005-10-14, 06:02 PM
感情事外人帮吾到

云杰
2005-10-14, 08:42 PM
各自退一步就海阔天空了~~~~~~~~~

杉柱
2005-10-14, 08:52 PM
感情问题帮你唔到啊!

2005-10-15, 10:13 AM
呵呵。。。。試試換另一個角度去睇﹐用另一種方法相處。。。。。。。。。

zhuzhu2000
2005-10-15, 10:18 AM
两个人要互相体谅下罗,能走在一起不容易啊,点解唔想下对方的好呢....
或许正如:平淡才是真...两个人的感情总会有磨合期的,能过得呢关就OK了啦

傻瀦瀦
2005-10-15, 11:03 AM
或者你地可以试下有乜吾开心米摊开来讲咯``甘先可以知道对方需要系乜野````

梅丽芸
2005-10-16, 12:00 PM
楼上的全部人,讲就天下无敌,但是做呢???
2119我都曾经遇到你的问题,后来我决定了分开。

可口
2005-10-16, 12:20 PM
我和我现任男朋友在一起两年了,可是这两年以来,我们一直都是吵吵闹闹度过的,但是,总是对方说上两句安慰的话就算没事了。

可是现在我感觉自己已经讨厌这样过日子,脾气越来越坏,只要一点小小的问题就会大发脾气,我也曾经试着控制我自己的情绪,结果却让自己更加痛苦。我也向他提出过分手,而看到他那张面孔,而我却更...

好熟悉,,.曾经我也经历过甘的事,不过我和你调转.我系男仔.....

选择系分手....一个人痛苦总比2个人痛苦要好! :rolleyes: :rolleyes:

不过以后别对自己的决定后悔就好啦!:D :D

F货
2005-10-16, 12:37 PM
我建议你去睇去妇科,更年期提前啦!:D

tander
2005-10-16, 12:55 PM

对~~支持你~~爱情不是怜悯!

F货
2005-10-16, 01:44 PM
你未答我问题喔!你系咪我老表条女吖?:)

yuner
2005-10-16, 03:51 PM
觉得爱情真的有保质期,两年的时间说长很长说短很短,也许真的是因为了解才分开吧!

Emma
2005-10-16, 03:58 PM
或者你地可以试下有乜吾开心米摊开来讲咯``甘先可以知道对方需要系乜野````我觉得现在能做到这点好难,不象当初刚刚拍拖的时候,有什么都可以向对方说,而现在除了吵吵闹闹,打打骂骂什么也不是!什么也没有!何来交心!

Emma
2005-10-16, 04:00 PM
呵呵。。。。試試換另一個角度去睇﹐用另一種方法相處。。。。。。。。。你教下我?不可能改变我自己的习惯!

Emma
2005-10-16, 04:02 PM
你未答我问题喔!你系咪我老表条女吖?:)肯定的告诉你,不是!

绝对真理
2005-10-16, 04:09 PM
试下做对分开的恋人... 可能会过得潇洒D..

PS: (我唔係教你分手啊..假如你俩个XX...我不负责任)

xzgang
2005-10-16, 04:12 PM
有时站系男仔边,真系好唔明女仔点解会成日甘乱发脾气,感觉下下都被管住晒,大家应该都有一定各自空间,甘样可能会相处融洽点..包容.信字

Emma
2005-10-16, 04:25 PM
试下做对分开的恋人... 可能会过得潇洒D..

PS: (我唔係教你分手啊..假如你俩个XX...我不负责任)所以我都想去外地一段时间,大家都冷静下好!

绝对真理
2005-10-16, 04:26 PM
我好似又講錯嘢喇..

Emma
2005-10-16, 04:27 PM
所以我都想去外地一段时间,大家都冷静下好!而且我相信我走了不到一星期他绝对带个女人回家!!

绝对真理
2005-10-16, 04:31 PM
唔會掛...

Emma
2005-10-16, 04:34 PM
我好似又講錯嘢喇..没有啦,我早就同别人说过啦,回来我的爱都知道啦。只是一时不知道去东莞,深圳,还是上海好!!不如大家建议下!

绝对真理
2005-10-16, 04:37 PM
上海那么远??

xzgang
2005-10-16, 04:39 PM
吵吵闹闹系一种考验来架,玩得起就一世.玩唔起就认真沉沉溺溺,分开后分分钟谂起后悔自己既决定...

Emma
2005-10-16, 04:40 PM
上海是我一直想去的地方,唯一的条件就是那边没有朋友!而且人的想法很奇怪,有的时候觉得自己老了 应该有个避风的港湾,有时候又觉得自己还年轻这么早了结一生太不甘心,应该尽量去追梦!!好矛盾!

绝对真理
2005-10-16, 04:44 PM
你走咗,我估计佢会好伤心... 哈哈

Emma
2005-10-16, 04:48 PM
呵呵,不会的啦!花花公子有几个会伤心的,当然是向前看,瞄准更好的猎物啦!

zhuzhu2000
2005-10-16, 04:53 PM
上海是我一直想去的地方,唯一的条件就是那边没有朋友!而且人的想法很奇怪,有的时候觉得自己老了 应该有个避风的港湾,有时候又觉得自己还年轻这么早了结一生太不甘心,应该尽量去追梦!!好矛盾!

哈哈,,来上海吧,上海有我呢....最多我做导游罗........:D
出来放松下都几好的啦.....不要想那么多嘛....

zhuzhu2000
2005-10-16, 04:55 PM

讲得出来就做过了啦........

Emma
2005-10-16, 04:55 PM
吵吵闹闹系一种考验来架,玩得起就一世.玩唔起就认真沉沉溺溺,分开后分分钟谂起后悔自己既决定...你想象一下,你的这辈子一直都吵吵闹闹,两个人之间没有更深话题,这辈子有多可悲,多可怕!这样的人生会不会太肤浅了?人活着就这几十年,没有轮回的!行尸走肉的活着不如。。。。。。

绝对真理
2005-10-16, 05:00 PM
每人走的路都唔同... 什么心态去走... 错了就要回头...再走下去就是S路了..

回来我的爱
2005-10-16, 05:18 PM
过得自己个关就可以。以后的路系点无人知。自己想法最重要。

xzgang
2005-10-16, 05:47 PM
我真好唔明白,你想得甘可怕,你地当初系点行埋一齐既,真系甘绝望???
定系一时找唔到沟通既方法???

Emma
2005-10-16, 06:40 PM
我真好唔明白,你想得甘可怕,你地当初系点行埋一齐既,真系甘绝望???
定系一时找唔到沟通既方法???脑子一时秀豆,多想啦!

F货
2005-10-16, 07:02 PM
出去玩既可唔可以带埋我E个小朋友吖?我想出去玩,但无钱:mad:

bachelor
2005-10-16, 07:23 PM
大家摊开来讲,解决悟到唯有忍痛,长痛不如短痛,我不是教你分手阿~~~~~~~~
其实大家在一起就要迁就一下,有问题就要说出来别乱猜,那样才能走的更远,哈哈
经验之谈,不过还是因为性格问题~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

xing
2005-10-17, 01:30 PM
既然起买一齐都已经有左讨厌既感觉咯~吾理点样换角度,距比你既感觉始终都系吾会变既~!
我劝你同距讲分手,拖泥带水只会令到自己更难过,同时难过既吾只系自己.

logos
2005-10-17, 02:17 PM
呵呵。。。。試試換另一個角度去睇﹐用另一種方法相處。。。。。。。。。

呢个办法唔错噶!:o
你把自己当对方的角度试想下,,,,:eek:

呢的甘个事最好自己处理!未到时走上来骂我地就惨了!!!

yuner
2005-10-17, 04:52 PM
做好决定,不要后悔!相信前面一片光明!

Emma
2005-10-17, 05:00 PM
让我终于明白,其实是他配不上我!能拖到现在已经是奇迹啦!两年的恋爱对我来说已经足够证明自己的专情足够证明自己.......

靓妹
2005-10-17, 05:47 PM
想清楚咯.

logos
2005-10-17, 05:52 PM
让我终于明白,其实是他配不上我!能拖到现在已经是奇迹啦!两年的恋爱对我来说已经足够证明自己的专情足够证明自己.......

难怪系街边见到甘多对都系.女的靓男的样差...这是什么世界啊...:confused:

Emma
2005-10-17, 05:58 PM
难怪系街边见到甘多对都系.女的靓男的样差...这是什么世界啊...:confused:我说的配不上我,不是指外貌啊!而且我只是一般女子!

logos
2005-10-17, 06:03 PM
哦..我讲真架

kkbb
2005-10-17, 06:36 PM
如果觉得你现在的男朋友不好,干脆分手,我做好了

梅丽芸
2005-10-17, 07:07 PM
没有啦,我早就同别人说过啦,回来我的爱都知道啦。只是一时不知道去东莞,深圳,还是上海好!!不如大家建议下!
逃避唔是解决的方法,学我拉,决绝D!
分手!!

a139114
2005-10-17, 08:22 PM
睇唔开咪稳个一个罗!

F货
2005-10-17, 11:31 PM
分你妈个茜吖!宁教人莫教人分妻!打仔甘中意教人分手,返去叫你老豆老母分来试下!

zhuzhu2000
2005-10-17, 11:33 PM
嘻嘻...............................

F货
2005-10-17, 11:40 PM
甘个死仔又争唔落既!就罗做事来讲,好似有D太自我为中心啦,都唔考虑下其它人噶感受,有D自负!可能系你太宠距啦!不过我可以肯定距系好中意你架!有一次我罗佐你台摇控车玩,距见到马上抢返来大喝“我条女架”~~~~

F货
2005-10-17, 11:45 PM
我谂你地都系沟通出佐问题嗜,距E排多野烦至会甘噶嗜(烦噶就系你地噶将来,点至可以今你以后生活好过D),大家户相睇谅下,多D包容对方,唔好甘冲动,无野系搞距唔掂既!

xzgang
2005-10-17, 11:53 PM
F货转性啦!!!几认可你既讲法,系甘易奖励下。。。。

F货
2005-10-17, 11:54 PM
我记得我女友话我系距噶宠物,谂落都系有道理架!当一个女仔爱上一个男仔,距会俾最好噶野距,用心甘照顾距!记得 距未识你之前又黑又瘦又寒背,依家你照顾得距甘好,白雪雪滑XX,成条竹虫甘,两年噶苦心经营就甘放气,你舍得噶啦?唔通你真系唔爱距嘞咩?

F货
2005-10-17, 11:56 PM
F货转性啦!!!几认可你既讲法,系甘易奖励下。。。。
奖茜吖!要奖噶今晚请我去松骨,我好耐未去过噶!4会果间我去过,服务唔错:D

xzgang
2005-10-18, 12:07 AM
得闲上广宁带我威就系啦。。。。

F货
2005-10-18, 12:12 AM
广宁好少选择噶!好D噶都叫过,又无新货到!我想试D新菜:)

xzgang
2005-10-18, 12:24 AM
我有个广宁普通朋友系做马夫既。。。呵!!

xzgang
2005-10-18, 12:25 AM
四会里边好多人上广宁云顶。南坤城玩。。。

zhuzhu2000
2005-10-18, 10:09 AM
而且我相信我走了不到一星期他绝对带个女人回家!!

有无甘恐怖的啊,真定假啊!!!!!!!!!!!:eek:

F货
2005-10-18, 12:01 PM
四会里边好多人上广宁云顶。南坤城玩。。。
你地4会无摇头场咩?上次落来4会,稳佐好耐都稳唔到!有机会噶我想上怀集既好世界浦下

xzgang
2005-10-18, 02:27 PM
自从'龙杰锋'单野之后,四会规矩左好多啦....唔同你上边山高皇帝远...

酸柠檬
2005-10-18, 02:42 PM
其实以家吵下,是好小事,

F货
2005-10-18, 02:43 PM
我度都唔好得去边咋!D丸仔噶质量越来越差,以经买唔到“8仔”同“开心”啦!:mad:

zhuzhu2000
2005-10-18, 04:45 PM
哇..............
吃呢D野!!!!!!!!!!!!!!!!
好恐怖.................