PDA

查看完整版本 : 【讨论】128M噶内存可以升到256M吗?

F货
2005-10-10, 10:07 AM
我有条SD128M噶单面内存,唔知可唔可以升上256M呢?请有经验噶高手指教下

大头仔
2005-10-10, 11:22 AM
你意思唔系几明确啊,你系要加一条内存定系将原来果条内存升级先,如果加一条SD内存咯话就可以,原来的那条就不可以变成256的了

凌凌漆
2005-10-10, 11:51 AM
你等住比TONY扣分都得咯..乱发贴

Tony
2005-10-10, 02:04 PM
吾系我扣的,而家所有版主都可以扣分了,小心每个版主都扣你10分就死了.

F货
2005-10-10, 02:21 PM
扣我钱无有怕!我大把钱,前几日仲送佐500个金币俾人!虽然我唔计意你扣我钱,不过响我度扣出来噶10蚊入佐边个噶袋总该向我交代清楚挂?唔好私吞喔!再加上我E个贴纯碎系同D玩家吹水,一D技术含量都无,当然系发来水吧啦!:( :(

F货
2005-10-10, 02:22 PM
你意思唔系几明确啊,你系要加一条内存定系将原来果条内存升级先,如果加一条SD内存咯话就可以,原来的那条就不可以变成256的了
我唔系E个意思!我系话单面噶128加成双面噶可唔可以变身成为256?

F货
2005-10-10, 06:11 PM
今日罗佐条坏内存来试俾你地睇,你睇下以下果条内存有乜特别?

F货
2005-10-10, 06:15 PM
无错,果条内存系我换过架!只有第一个闪存系无郁过既,第三同第4粒连个牌子都唔同,净系睇手工噶话睇唔出来咧?:D

F货
2005-10-10, 06:17 PM
今次噶目标系要响E条内存噶背面扩容

F货
2005-10-10, 06:21 PM
首先我地要用936起板上上锡(E个936我唔知白话叫乜,乡下佬唔识野,各位大城市噶兄弟毋见怪)

F货
2005-10-10, 06:23 PM
E步好紧要,如果上得唔好既我要你后来死得好难睇!:D

F货
2005-10-10, 06:25 PM
之后罗内存粒出来修剪一下

F货
2005-10-10, 06:26 PM
放上板度,固定4个角

F货
2005-10-10, 06:29 PM
然后出动热风*,放心地吹吧!考虑到唔系每个人都有热风*,所以今次我用936来焊噶

F货
2005-10-10, 06:36 PM
一边焊一边加助焊济(本人唔中意用助焊济,松香有毒,焊锡高又有付食,所以我乜都无加到),出来噶效果今我相当满意,每只脚都焊得恰到好处,锡点光亮。:D

F货
2005-10-10, 06:38 PM
单面就甘就变成双面啦

凌凌漆
2005-10-10, 06:39 PM
扣距10分甘少....

F货
2005-10-10, 06:42 PM
此方法有一定噶可行性,可惜我无条件试验下,边位有机会噶试下啦,不过E个方法有一定噶危险性,请三思而后行,千祈毋好似E位同学甘吖,搞坏佐我唔负责架:D

F货
2005-10-10, 06:43 PM
扣距10分甘少....
老子吹水吹上引啦,想扣既除便距

F货
2005-10-10, 06:45 PM
边个移佐我噶贴?我请求加精架!

F货
2005-10-10, 07:38 PM
难道坛主认为我E张贴太有技术含量,决定移到硬件版?呵呵~~~我吹水噶咋,如果有人响硬件版睇到E张贴认为系秘级既,甘就死得人多咯,呵呵~~~:D

绝对真理
2005-10-10, 11:22 PM
我移的.... 有D技术... 我未睇得明啊..

F货
2005-10-10, 11:51 PM
我移的.... 有D技术... 我未睇得明啊..
有人俾你害死啦!一睇就知我响度吹水啦,甘都信,无脑既,呵呵~~边度唔明可随时响我提问!

靓仔到你尖叫
2005-10-11, 02:36 AM
咁256咪可以变512!??
咁512咪可以......:rolleyes: :eek:

F货
2005-10-11, 05:24 PM
理论上可以,只要你肯加上去噶话。