PDA

查看完整版本 : 【原创】还是要等你?

绝对真理
2005-08-02, 11:23 PM
http://upload.1819.net/mp3/还是要等你(原创)(加长剧场版).mp3

歌名:还是要等你
下载 http://upload.1819.net/mp3/还是要等你(原创)(加长剧场版).mp3

回来我的爱
2005-08-03, 01:02 AM
Victor:人,总系要失去之后先识得珍惜,我唔知道,呢句话讲出来,会有几多人话我老土,不过,我的而且确系失去咗阿敏之后先真正体会到呢句话嘅意义!

(前奏响起)
Victor:系阿敏离开咗我之后,我嘅生活就只系剩翻回忆同埋等待,我仲记得,我第一次拖佢只手果晚,个夜空好靓,有好多星星...不过可惜...咁靓嘅星空,我以后都再无机会见到!

(歌词)
夜裏的天空多麽的沈重 熬过漫漫长夜 没人看懂 我的痛 时间已溜走 想你的时侯 也许错过了你 才懂後悔的理由#当太阳从西边升起 回到过去 还是要等你 地球上为什麽没有时光的机器 当月亮已不再出现 突然消失 你躲在哪里 别让我跌在最黑暗的那片空隙沈溺

阿敏:Victor,我地分手啦...
Victor:点解啊?
阿敏:记唔记得你应承我咩?你一件都无做到...我唔想再咁样落去了,我觉得好辛苦啊!
Victor:我知,系我唔好,不过,阿敏...点解你就唔肯比多次机会我?一次啊?
阿敏:Victor!你唔好咁啦,有时好多嘢,唔系你想改就改到咖,我唔想再勉强你了,我地...再见啦!
Victor:佢口中讲出嘅再见系几咁坚定,佢眼中流出嘅眼泪系几咁令我伤心欲绝,果一幕,我呢一世都唔会忘记。

(歌词)
如果能回到 从前的拥抱 我就不让你走不让你感觉苦恼 #当太阳从西边升起 回到过去 还是要等你 地球上为什麽没有时光的机器 当月亮已不再出现 突然消失 你躲在哪里 别让我跌在最黑暗的那片空隙

阿儿:喂!
Victor:吓?
阿儿:你一个响度发咩坳斗呀?
Victor:无,睇到今晚个星空,谂翻起一D嘢啫...觉得以前果个好靓嘅星空,已经离我好远!
阿儿:点解你要咁谂喔?我相信,以后你一定见到更靓嘅星空咖!
人群:依!流星啊。。。
阿儿:快D,快D许愿呀啦!
Victor:嗯!你许咗个乜愿呀?
阿儿:你话比我听,你许咗个咩愿先啦!
Victor:我啊,我希望我仲有机会等到阿敏翻嚟我身边,就算机会渺茫到好似去等一粒星星降落系我手心咁,我都愿意等!
阿儿:咁样,我就话比你听,我希望可以变成一粒流星!
Victor:点解嘅?
阿儿:因为咁样,我就有机会降落系你手心度啦!

(歌词)
其实我与你 不应该失去那被爱滋味 无奈你也会说声告别才痛哭 其实我对你却没有心死 情人走得太隐秘 谁可保护你 #当太阳从西边升起 回到过去 还是要等你 地球上为什麽没有时光的机器 当月亮已不再出现 突然消失 你躲在哪里 别让我跌在最黑暗的那片空隙沉溺

Victor:我依然系度等,我唔知道自己系响度等忘记阿敏定系等阿重新爱上我,又或者,等自己爱上其他人,不过果一晚之后,我明白咗一件事,因为阿儿讲嘅一句话!

阿儿:无论你心目中最靓嘅夜空系边个带比你都好,我都系要讲我会等你!

rebercca
2005-08-16, 04:03 PM
等过了.....就好了....
原来该这样...............

绝对真理
2005-08-17, 03:37 PM
好了?? 清醒了?? 放低了??

BEN3
2005-08-17, 05:44 PM
人生需要等待,等待灿烂的明天

绝对真理
2005-08-17, 05:47 PM
(某人)我等你......半年为期.....(过期无效)

回来我的爱
2005-08-18, 12:19 AM
(某人)我等你......半年为期.....(过期无效)
你等谁?

绝对真理
2005-08-18, 04:31 AM
某人.......不是肇庆的..

我唔係人
2005-08-18, 09:27 PM
等~~~~寂寞到夜深!!!

rebercca
2005-08-18, 10:58 PM
老实话:没有!~还是需要时间!

绝对真理
2005-08-19, 05:24 AM
等等等...........等到训着为止......