PDA

查看完整版本 : 我想问吓,点先可以令面上D毛孔收细啊?

zq2717725a
2005-07-28, 05:48 PM
我个面D毛孔越来越粗,我好惊距平时会因为吸入灰尘细菌而形成雀斑啊,我好惊啊,究竟我应该用边一只洗面奶或者爽肤水好啊?

yuner
2005-07-28, 06:04 PM
用雅芳系列的产品,效果不错!

dinkypinky
2005-07-28, 08:16 PM
咁就错啦.雀斑係唔会吸入灰尘而形成咖,
其实对付毛孔粗大,要多D用收缩水咯,最好係无酒精成分啦,
同埋要彻底D嘅效果就可以考虑果酸换肤,
或者使用含有果酸成分嘅护肤品,比如clinique嘅total turnaround
或者,estee lauder嘅...嗰个名唔係好记得.呵呵.......总之係收毛孔嘅产品,嗰个牌子都係出咗唯一呢只嘅咋,你同Dsales讲她哋肯定都会明咖啦...
希望帮到你啦.

Tony
2005-07-29, 12:26 AM
哗,好专业.

Emma
2005-07-29, 05:12 PM
咁就错啦.雀斑係唔会吸入灰尘而形成咖,
其实对付毛孔粗大,要多D用收缩水咯,最好係无酒精成分啦,
同埋要彻底D嘅效果就可以考虑果酸换肤,
或者使用含有果酸成分嘅护肤品,比如clinique嘅total turnaround
或者,estee lauder嘅...嗰个名唔係好记得.呵呵.......总之係收毛孔嘅产品,嗰个牌子都係出咗唯一呢只嘅咋,你同Dsales讲...哇,你是干什么的?那你知不知哪里可以抽脂的,而且比较信的过的 我是眼带抽脂!

dinkypinky
2005-07-30, 12:00 AM
我?我咪读紧书咯...
眼袋,你最好去医院俾医生睇睇你眼袋係属于边种类型先啦.因为有D人嘅眼袋係肌肉,係无办法去到嘅,
广州嘅医院,美容科嘅话,空军医院同埋南方医院都唔错,可以考虑下咯....
不过眼袋就真係几麻烦,因为如果抽脂之后呢,眼部皮肤係比较脆弱,无咁容易话好似其他地方咁容易修复到,可能容易有皱纹唔定咖.所以你最好都係去咨询医生嘅专业意见,同埋最好问多几个再落决定.

Emma
2005-07-31, 05:47 PM
所以我想知道肇庆有没有专业点的整容院,比较有危险!

dinkypinky
2005-07-31, 08:10 PM
都係去正规嘅医院好,整容院始终係唔够专业.