娱乐新地带论坛  

返回   娱乐新地带论坛 > 休闲娱乐 > 『肇庆水吧』

『肇庆水吧』 讨论身边事,心情原创,灌水以及同城交友,聚会...

发表新主题 回复
推荐为精华主题  
主题工具 显示模式
旧 2005-02-02, 03:10 AM   #1
No395
小纱
热心会员
级别:3 | 在线时长:24小时 | 升级还需:8小时级别:3 | 在线时长:24小时 | 升级还需:8小时级别:3 | 在线时长:24小时 | 升级还需:8小时

小纱 的头像

注册日期: 2004-12-18
现金:3613金币
资产:3633金币
小纱 正向着好的方向发展
不错 阿婆的故事

话说个个阿婆, 自从上次被差佬cut 左线之后,.就消声匿迹左一排;但由于佢
好鬼死穷,所以就去左训天桥底啦。有一日, 有两个男人, 各自带自己嘅狗去散步,
一只系外国个嘀有毛狗, 另一只就系冇毛狗。佢地两人都来到天桥底相遇,其中一个
男人唔小心碰跌另一个男人, 于是佢地就嘈起交上来, 要求对方赔个不是!佢地只狗
可能等得唔耐烦, 于是就跑走左,跑到好鬼远, 最后唔见埋添!!因此个两个男人就嘈
得更加之犀利。

由于个阿婆系训天桥底,所以便觉得好烦, 想去报警投诉勒。

阿婆: “喂, 呢度系咪999呀?(上音声)”

差佬: “又系你呀阿婆? 今次你又有咩事呀? ”

阿婆: “我呢……想投诉啊, 有两个男人, 向天桥底度 ‘锄鸠’ (嘈交)啊!

差佬: “佢地 ‘锄鸠’ 关你咩事呀!?”

阿婆:“佢地搞到我都训唔着啦!佢地‘锄锄下(嘈嘈下)’呢, 条‘鸠(狗)’
都唔见左啦”

差佬:“咩话! ‘锄’ 到连条“鸠“都唔见埋?”

阿婆: “系罗!不过呢, 我见过佢地个两条‘久’架,一条就有磨(毛),另一条
就冇磨(毛) 架……”

差佬: “佢地有冇毛咁又关你事?”

阿婆: “你不如帮佢地搵番条 ‘鸠’ 啦……”

差佬:“我点可以帮佢地搵呀!”

阿婆: “咁你有冇‘鸠’ 呀? 拎两条比番人啦”

差佬:“我边有两条‘鸠’ 咁卵把炮呀?有都唔畀!”

阿婆: “好啦,差佬哥哥, 你咁好人。”

差佬:“我好人? 你觉我好好人咩?”

阿婆: “你好卵HIGH~(你可能系)……”

于是, 个差佬又再次咁cut线啦。

小纱 的签名
Ps...不管我們的結局會不會完美 ....o
oC____我都不後悔归隐的不是QQ号,而是我的心。 ╰ァ臉上寫著無所谓 其實心早已破碎!
.你能看见我打在屏幕上的字``
ら却看不见我落在键盘上的泪`
-,ヽo.賭上了最久的愛
美女 小纱 当前离线  
回复时引用此帖
旧 2005-02-02, 05:23 PM   #2
No513
rebercca
热心会员
级别:11 | 在线时长:168小时 | 升级还需:24小时级别:11 | 在线时长:168小时 | 升级还需:24小时级别:11 | 在线时长:168小时 | 升级还需:24小时级别:11 | 在线时长:168小时 | 升级还需:24小时级别:11 | 在线时长:168小时 | 升级还需:24小时

rebercca 的头像

注册日期: 2005-01-04
住址: 肇庆
现金:553金币
资产:10704金币
声望: 14
rebercca 正向着好的方向发展
回复: 阿婆的故事

好搞笑```要是录音就更好啦

rebercca 的签名
别傻得用你的天真去碰触不安的灵魂
美女 rebercca 当前离线  
回复时引用此帖
旧 2005-02-02, 05:41 PM   #3
No376
风云
版主
级别:41 | 在线时长:1913小时 | 升级还需:19小时级别:41 | 在线时长:1913小时 | 升级还需:19小时级别:41 | 在线时长:1913小时 | 升级还需:19小时级别:41 | 在线时长:1913小时 | 升级还需:19小时级别:41 | 在线时长:1913小时 | 升级还需:19小时

风云 的头像

注册日期: 2004-12-15
现金:632金币
资产:2683481金币
声望: 53
风云 是一个将要出名的人

听过阿婆第一辑的录音
挺搞笑的

风云 的签名
人生就像一场牌局!并不是要抓到一手好牌,而是要打好一手烂牌。
帅哥 风云 当前离线  
回复时引用此帖
旧 2005-02-02, 05:48 PM   #4
No482
光爷
热心会员
级别:3 | 在线时长:25小时 | 升级还需:7小时级别:3 | 在线时长:25小时 | 升级还需:7小时级别:3 | 在线时长:25小时 | 升级还需:7小时

光爷 的头像

注册日期: 2004-12-30
现金:43金币
资产:181金币
声望: 13
光爷 正向着好的方向发展

引用:
作者: 风云
听过阿婆第一辑的录音
挺搞笑的
你有没有呀
罗来比大家听一听啦
好唔好亚
光爷 当前离线  
回复时引用此帖
旧 2005-02-02, 06:29 PM   #5
No513
rebercca
热心会员
级别:11 | 在线时长:168小时 | 升级还需:24小时级别:11 | 在线时长:168小时 | 升级还需:24小时级别:11 | 在线时长:168小时 | 升级还需:24小时级别:11 | 在线时长:168小时 | 升级还需:24小时级别:11 | 在线时长:168小时 | 升级还需:24小时

我都听过~~~`好鬼搞笑架````支持你拿上来大家来分享```
回复时引用此帖
旧 2005-02-02, 10:49 PM   #6
No370
热心会员
级别:7 | 在线时长:93小时 | 升级还需:3小时级别:7 | 在线时长:93小时 | 升级还需:3小时级别:7 | 在线时长:93小时 | 升级还需:3小时级别:7 | 在线时长:93小时 | 升级还需:3小时

200129 的头像

注册日期: 2004-12-14
现金:85金币
资产:16210金币
声望: 10
200129 正向着好的方向发展

呵呵。。。。你地吾好甘陰功啦﹐羅人地阿婆黎開玩笑。。。。。

200129 的签名
緣份好薄,薄到我和你之間連刻意想接近的時候,都只能擦身而過。。。。
200129 当前离线  
回复时引用此帖
旧 2005-02-03, 12:27 AM   #7
No395
小纱
热心会员
级别:3 | 在线时长:24小时 | 升级还需:8小时级别:3 | 在线时长:24小时 | 升级还需:8小时级别:3 | 在线时长:24小时 | 升级还需:8小时

小纱 的头像

声望: 11

仲有两个好搞笑咖~!!汽水同埋救人~!!
美女 小纱 当前离线  
回复时引用此帖
旧 2005-02-03, 08:16 AM   #8
No482
光爷
热心会员
级别:3 | 在线时长:25小时 | 升级还需:7小时级别:3 | 在线时长:25小时 | 升级还需:7小时级别:3 | 在线时长:25小时 | 升级还需:7小时

光爷 的头像

注册日期: 2004-12-30
现金:43金币
资产:181金币
声望: 13
光爷 正向着好的方向发展

引用:
作者: 小纱
话说个个阿婆, 自从上次被差佬cut 左线之后,.就消声匿迹左一排;但由于佢
好鬼死穷,所以就去左训天桥底啦。有一日, 有两个男人, 各自带自己嘅狗去散步,
一只系外国个嘀有毛狗, 另一只就系冇毛狗。佢地两人都来到天桥底相遇,其中一个
男人唔小心碰跌另一个男人, 于是佢地就嘈起交上来, 要求对方赔个不是!佢地只狗
可能等得...
死人咸咸
专传的‘锄鸠’ 上来
没有鸠专讲鸠
光爷 当前离线  
回复时引用此帖
旧 2005-02-04, 06:17 AM   #9
No395
小纱
热心会员

小纱 的头像

声望: 11

咩野叫咸咸啊~!!呢D系人地O既慌言来咖~!
美女 小纱 当前离线  
回复时引用此帖
旧 2005-02-04, 09:12 PM   #10
No513
rebercca
热心会员

得淡笑米得咯```吾好劳气````伤身啊。。。。。。。。
回复时引用此帖
发表新主题 回复

书签

主题工具
显示模式

发帖规则
不可以发表新主题
不可以发表回复
不可以上传附件
不可以编辑自己的帖子

启用 BB 代码
论坛启用 表情符号
论坛启用 [IMG] 代码
论坛禁用 HTML 代码

论坛跳转

所有时间均为北京时间。现在的时间是 01:52 AM

©2003-2024 1819.net All rights reserved.