娱乐新地带论坛

娱乐新地带论坛 (https://bbs.1819.net/index.php)
-   『肇庆水吧』 (https://bbs.1819.net/forumdisplay.php?f=26)
-   -   阿婆的故事 (https://bbs.1819.net/showthread.php?t=2091)

小纱 2005-02-02 02:10 AM

阿婆的故事

话说个个阿婆, 自从上次被差佬cut 左线之后,.就消声匿迹左一排;但由于佢
好鬼死穷,所以就去左训天桥底啦。有一日, 有两个男人, 各自带自己嘅狗去散步,
一只系外国个嘀有毛狗, 另一只就系冇毛狗。佢地两人都来到天桥底相遇,其中一个
男人唔小心碰跌另一个男人, 于是佢地就嘈起交上来, 要求对方赔个不是!佢地只狗
可能等得唔耐烦, 于是就跑走左,跑到好鬼远, 最后唔见埋添!!因此个两个男人就嘈
得更加之犀利。

由于个阿婆系训天桥底,所以便觉得好烦, 想去报警投诉勒。

阿婆: “喂, 呢度系咪999呀?(上音声)”

差佬: “又系你呀阿婆? 今次你又有咩事呀? ”

阿婆: “我呢……想投诉啊, 有两个男人, 向天桥底度 ‘锄鸠’ (嘈交)啊!

差佬: “佢地 ‘锄鸠’ 关你咩事呀!?”

阿婆:“佢地搞到我都训唔着啦!佢地‘锄锄下(嘈嘈下)’呢, 条‘鸠(狗)’
都唔见左啦”

差佬:“咩话! ‘锄’ 到连条“鸠“都唔见埋?”

阿婆: “系罗!不过呢, 我见过佢地个两条‘久’架,一条就有磨(毛),另一条
就冇磨(毛) 架……”

差佬: “佢地有冇毛咁又关你事?”

阿婆: “你不如帮佢地搵番条 ‘鸠’ 啦……”

差佬:“我点可以帮佢地搵呀!”

阿婆: “咁你有冇‘鸠’ 呀? 拎两条比番人啦”

差佬:“我边有两条‘鸠’ 咁卵把炮呀?有都唔畀!”

阿婆: “好啦,差佬哥哥, 你咁好人。”

差佬:“我好人? 你觉我好好人咩?”

阿婆: “你好卵HIGH~(你可能系)……”

于是, 个差佬又再次咁cut线啦。

rebercca 2005-02-02 04:23 PM

回复: 阿婆的故事

好搞笑```要是录音就更好啦

风云 2005-02-02 04:41 PM

听过阿婆第一辑的录音
挺搞笑的

光爷 2005-02-02 04:48 PM

引用:

作者: 风云
听过阿婆第一辑的录音
挺搞笑的

你有没有呀
罗来比大家听一听啦
好唔好亚

rebercca 2005-02-02 05:29 PM

我都听过~~~`好鬼搞笑架````支持你拿上来大家来分享```

200129 2005-02-02 09:49 PM

呵呵。。。。你地吾好甘陰功啦﹐羅人地阿婆黎開玩笑。。。。。

小纱 2005-02-02 11:27 PM

仲有两个好搞笑咖~!!汽水同埋救人~!!

光爷 2005-02-03 07:16 AM

引用:

作者: 小纱
话说个个阿婆, 自从上次被差佬cut 左线之后,.就消声匿迹左一排;但由于佢
好鬼死穷,所以就去左训天桥底啦。有一日, 有两个男人, 各自带自己嘅狗去散步,
一只系外国个嘀有毛狗, 另一只就系冇毛狗。佢地两人都来到天桥底相遇,其中一个
男人唔小心碰跌另一个男人, 于是佢地就嘈起交上来, 要求对方赔个不是!佢地只狗
可能等得...

死人咸咸
专传的‘锄鸠’ 上来
没有鸠专讲鸠

小纱 2005-02-04 05:17 AM

咩野叫咸咸啊~!!呢D系人地O既慌言来咖~!

rebercca 2005-02-04 08:12 PM

得淡笑米得咯```吾好劳气````伤身啊。。。。。。。。

所有时间均为北京时间。现在的时间是 12:15 AM

©2003-2024 1819.net All rights reserved. © 2024